top of page
KimmoKauppinen-photography-horse.png

Kimmo Kauppinen

Bio

Nuorena olin kova poika piirtämään - innostus saattoi syttyä siitä, kun isäni piti aina huolta että pojilla oli piirustuspaperia runsaasti käytössä. Piirtäminen jäi ajan saatossa ja vaihtui kameran kanssa taiteiluun.

Ensimmäinen kamerani oli pokkarityyppinen vekotin, millä kuvasin Yhdysvalloissa vaihto-oppilaana ollessani tolkuttoman määrän filmejä. Niistä taas teetettiin niin diakuvia kuin printtejä.

Sen jälkeen tuli luova tauko kuvaamiseen ja uudestaan kuvaaminen alkoi digikameroilla, joista ensimmäinen järkkäri löytyi käteen noin 20 vuotta sitten. Tuolla ensimmäisellä järjestelmäkameralla alkoi aito opettelu kameran säätöjen käyttämisestä halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. En edes muista koska olisin viimeksi käyttänyt automaattisia asetuksia järjestelmäkamerassa. Omilla säädöillä kuviin saa hyvin oman kädenjäljen ja säätöjen kautta myös oppii paremmin valon, syvyysterävyyden ja liikkeen merkityksen.

Kun perusteista oli muodostunut jonkinlainen käsitys oli vuorossa valot, joita nykyään käytän erityisesti henkilö- ja hevoskuvissa. Erityisesti pidän valojen antamasta suuresta vapaudesta luoda kuviin haluttu tunnelma - myös ulkona.

Kimmo-Kauppinen-w.hires.png
bottom of page