top of page

Henkilövalokuvaus ja potretit - miten ne eroavat toisistaan?

Henkilövalokuvauksen ja potretti valokuvauksen avulla voit ikuistaa tärkeitä hetkiä ja luoda pysyviä muistoja. Oli kyseessä sitten henkilökohtainen kuvaus tai liiketoiminnan tarpeisiin liittyvä ammattikuvaus, hyvät henkilövalokuvat ja potretit voivat tehdä vaikutuksen ja välittää tärkeitä viestejä.

Henkilövalokuvauksessa pyritään yleensä vangitsemaan henkilön persoonallisuus ja tyyli. Tämä voi tapahtua esimerkiksi luonnollisessa ympäristössä, jossa henkilö tuntee olonsa mukavaksi ja rentoutuneeksi. Ammattilainen henkilövalokuvaaja voi auttaa valitsemaan parhaan kuvakulman ja valon, jotta henkilön piirteet ja ilmeet tulevat esiin mahdollisimman hyvin.

Henkilövalokuvauksessa tärkein osa on henkilön yksilöllisyyden ja persoonallisuuden tallentaminen kameran linssin kautta. Hyvä henkilövalokuvaus sisältää oikeanlaisen valaistuksen ja taustan, jotka sopivat henkilön tyyliin ja tunnelmaan. Valokuvauksen ammattilaisen taito on saada henkilö tuntemaan olonsa mukavaksi ja rentoutuneeksi, jotta kuvista tulee aitoja ja luonnollisia.

Potrettivalokuvauksessa taas tavoitteena on usein luoda tyylikäs ja kaunis kuva henkilöstä. Tämä voi tapahtua studiossa, jossa valaistusta ja ympäristöä voidaan hallita tarkemmin. Potretti valokuvat voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi yritysten käyttöön, kuten verkkosivuilla tai markkinointimateriaaleissa. Potrettivalokuvaus korostaa henkilön kasvonpiirteitä, ilmeitä ja luonnetta. Laadukkaat potrettikuvat vaativat taitoa ja huolellisuutta, jotta lopputuloksesta tulee kaunis, vaikuttava ja persoonallinen. Kuvien valaisu, tausta ja yksityiskohdat ovat erittäin tärkeitä, jotta potretit erottuvat joukosta. Tulostettaessa kuvanlaatu on merkittävässä roolissa, joten tulostettavat kuvatiedostot kannattaa aina tehdä erikseen nettikuvista.

Henkilövalokuvauksen ja potrettivalokuvauksen avulla voit myös ilmaista tiettyjä viestejä tai tunnelmia. Esimerkiksi potretti voi välittää vakavuutta, ammattimaisuutta tai rentoutuneisuutta riippuen siitä, millaisen kuvan halutaan antaa itsestään. Henkilövalokuvauksessa puolestaan voidaan välittää erilaisia tunnelmia, kuten onnellisuutta, rakkautta tai luottamusta.

Jos olet etsimässä ammattilaista henkilövalokuvauksen tai potrettivalokuvauksen toteuttamiseen, olet oikeilla sivuilla. Ammattilaisena osaan ohjata sinua oikeisiin kuvauksen valmisteluihin ja auttaa sinua saamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen. Ennen kuvausta on hyvää yhdessä vaihtaa ajatuksia kuvauksen tavoitteista ja kuvien käyttötarkoituksesta.

Henkilövalokuvauksissa ja potrettikuvauksissa voi hyvin käyttää ammattilaista myös meikkaukseen, mikäli kokee tarvetta apuun. Ammattimeikkaajat osaavat huomioida mitä ja miksi kuvataan, ja toteuttaa meikin vastaamaan tarkoitusta. Meikkaajan buukkaus onnistuu myös kauttani.

Ota yhteyttä ja ikuistetaan kauniit kuvat! Yhteystietoni löydät täältä.

ZoomIn.jpg

Studiovalokuvaus

Valokuvausstudioni sijaitsee Espoossa Tillinmäentie 1 C:ssä. 

Ennen kuvausta on hyvä käydä keskustelu toiveistasi ja kuvien käyttötarkoituksesta. Myös toivottu kuvaustaustan väri on hyvä tietää jo etukäteen... jos siitä on jo selvä mielikuva.

Esimerkkejä potreteista ja henkilökuvista

bottom of page